Historie

Welkom op de site van Van de Ossies

Wij zijn Jean en Alice Schreurs – BeliĆ«n, wonende in het landelijke dorpje As, in Belgisch Limburg.

Wij zijn al dertig jaar actief in de hondensport en voornamelijk in de Koninklijke Nederlandse Politiehondenvereniging KNPV. Sinds een vijftal jaren zijn we ook actief in de Vereniging voor Duitse Herders VVDH en de FCI, programma GHP.

Tot 1989 hebben wij ons voornamelijk beziggehouden met het africhten van Mechelse Herders omdat deze uiterst geschikt waren voor het zware KNPV-programma. Maar de liefde voor de Duitse Herder is er altijd geweest. Na het vallen van de Berlijnse Muur heb ik een tijdje gewerkt in voormalig Oost-Duitsland en heb vandaar mijn eerste Duitse Herder meegebracht.

Hieruit is onze kennelnaam ‘Van de Ossies’ – een verwijzing naar het vroeger Oost-Duitsland – ontstaan.

Daar er tot op heden echter weinig Duitse Herders in het KNPV-programma te vinden zijn, trachten wij op een zeer professionele, doch echter op een zuiver liefhebbersniveau, een Duitse Herder te fokken die voldoet aan alle eisen die Friederich von Stephanitz voor ogen had.

Wij fokken enkel met Duitse Herders die aan alle eisen van zowel de FCI als de VVDH gesteld worden. Dit wil zeggen enkel met keurklassehonden.

Hopende dat wij u in de toekomst kunnen helpen bij het uitzoeken van een geschikte Duitse Herder, staan wij graag ter uwer beschikking voor verdere informatie.

Sportieve groeten, Jean en Alice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *